SSK RAPOR PARASI SORU VE CEVAPLARI | SSK | SGK | Şifresiz | Rapor Parası | Sorgulama | Hizmet Dökümü
Web sitemize hoşgeldiniz, 13 Ocak 2017

SSK RAPOR PARASI SORU VE CEVAPLARI

SSK RAPOR PARASI SORU VE CEVAPLARI

Soru 1: Rapor Parası nedir?

Cevap: Herhangi bir nedenden dolayı iş göremez duruma gelen bir kişinin raporlu olduğu günlerin karşılığında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aldığı paradır.

Soru 2: Rapor Parasını kimler alabilir?

Cevap: İş göremezlik durumu olduğunda kişilerin raporlu olduğu günden önceki 90 gün boyunca primlerinin yatması gerekir. Bu şartı sağlayan kişiler rapor parası alabilirler.

Soru 3: Rapor Parası nasıl hesaplanır?

Cevap: Yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayaktan tedavilerde ise 2/3′ ü alınarak rapor gün sayısı ile çarpılır ve geçici iş göremezlik ödeneği toplam tutarı hesaplanır.

Soru 4: Rapor Parası hesabındaki günlük kazanç nasıl hesaplanır?

Cevap: Günlük kazanç, rapor başlangıç tarihinden önceki son üç aya ait toplam kazancın aynı 3 aydaki prim ödeme gün sayısına bölümü ile bulunmaktadır.

Soru 5: Rapor Parası Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Cevap: E-Devlet üzerinden kimlik bilgileri ile giriş yaptıktan sonra iş göremezlik ödeneği olarak sorgulanır.

Soru 6: Rapor bittikten ne kadar süre sonra rapor parası alınabilir?

Cevap: Rapor bitiminden 20 ile 45 gün içerisinde rapor parası bankaya yatmaktadır.

Soru 7: Rapor Parası nereye yatmaktadır?

Cevap: Rapor parası Ziraat Bankalarına yatmaktadır.

Soru 8: Rapor Parası ayın kaçında yatırılmaktadır?

Cevap: Rapor parası her ayın 8 ila 14.günleri arasında yatırılmaktadır.

Soru 9: Raporum biteli 2.5 ay oldu bankaya gittiğimde paranın yatmadığı söylendi ne yapmalıyım?

Cevap: Rapor alındıktan sonra hemen iş verene iletilmelidir. İş göremezlik ödeneği almak için raporun iş veren tarafından SGK’ ya gönderilmesi gerekir. Gönderilmediyse rapor parası alamazsınız. Rapor parasının yatmaması durumunda SGK müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Soru 10: Aile hekimliğinden 3 günlük rapor almıştım parasını SGK’ dan alabiliyor muyum?

Cevap: Alabilirsiniz, sağlık kuruluşu tarafından raporunuz SGK ya iletiliyor. ilk 2 gününü işverenden, kalan 1 günü SGK’ dan alırsınız.

Soru 11: 4 gün rapor aldım 2 günü SGK ödedi. İşyerim kalan 2 günü ödemedi ne yapmalıyım?

Cevap: Durumu SGK müdürlüklerine belirtip şikayet edebilirsiniz.

Soru 12: Rapor Parasının yatıp yatmadığını nereden öğrenebilirim?

Cevap: E-Devletten kimlik bilgilerinizi girerek veya Alo 170 SGK hattından öğrenebilirsiniz.

Soru 13: Rapor Parası sorgulaması yaptım ve “Merkeze Gönderildi” yazısı var bu ne anlama gelmektedir?

Cevap: ”Rapor Parası Merkeze Gönderildi” uyarısını gören kişisinin tüm belge ve hesapları kontrol edilmiş ve paranın tamamı belirtilen Ziraat Bankası hesabına yatırılmış anlamına gelir.

Soru 14: Rapor Parası sorgulamasında “Emanete Alındı” yazısı var ne anlama gelmektedir?

Cevap: İş verenin SGK’ ya gerekli bildirimi yapmaması durumunda ödenek çıkmakta ancak kurumun emanetine alınmaktadır. İş veren gerekli işlemleri tamamladıktan sonra ödenek hak sahibinin hesabına geçecektir.

Soru 15: Hangi durumlarda Rapor Parası alınabilir?

Cevap: 1)Hastalık yada bir rahatsızlık sebebiyle rapor alınmışsa,

2)Sigortalı olarak bir iş yerinde çalışan kişiler iş yerinde geçirdiği bir kaza yada işiyle alakalı meslek hastalığı sebebiyle,

3)Çalışan bir kadın vatandaşın doğum yapması halinde, doğumdan önce ve sonra alacağı 8 hafta doğum izni hakkı bulunur.



Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.